Oude Gracht 4, 9341 AB te Veenhuizen
Oude Gracht 6, 9341 AB te Veenhuizen

Inleiding

Haaks op de weg gelegen WERKPLAATS waarvan het langgerekte hoofdvolume waarschijnlijk rond 1870 is gebouwd en waaraan op de noordwesthoek een portiergebouw is gebouwd (ca 1930).

Omschrijving

Eenvoudig vormgegeven, langgerekt gebouw uit baksteen opgetrokken en gedekt door een zadeldak met pannen; goot op klossen; staafankers; twee schoorstenen; aan de westzijde een platte aanbouw. Topgevel met opgeklampte dubbele deur met bovenlicht; 12-ruits gietijzeren ramen en rondboogvensters met gietijzeren tracering. Oostzijde met 12- ruits gietijzeren ramen en vier gietijzeren rondboogramen. Westzijde met een gietijzeren rondboograam en in de platte aanbouw 9-ruits rechtgesloten ramen. Aan de noordwesthoek een octogonaal opgezet portiersgebouw met bakstenen basement, houten opbouw en plat met overstek; vier zijden met een 12-ruits raam en een zijde met een deur.

Werkplaats van belang als essentieel en functioneel onderdeel van het complex.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie Werkplaats