Markelo C 2117
Bij Weldammerlaan 5, 7475 MJ te Markelo

Omschrijving

TWEE VAZEN OP SOKKELS IN PARTERRE AAN WESTZIJDE VAN DE BINNENTUIN. Twee laat 19de-eeuwse monumentale gietijzeren witgeschilderde kelkvormige vazen met culots en acanthusbladeren op de hals en met acanthusbladeren op de buik en knorren op de voet. De vazen staan opgesteld op hoge 17de-eeuwse rechthoekige zandstenen sokkels met op de hoeken halve door Ionische kapitelen bekroonde zuilen (identiek aan de twee sokkels aan de toegangsdam). Vazen en sokkels zijn aan de westzijde van de binnentuin op de ZO- en NO- hoek van de grote parterre met buxus-broderie gesitueerd.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen