Markelo C 2118
Bij Weldammerlaan 5, 7475 MJ te Markelo

Omschrijving

TWEE VAZEN OP SOKKELS TER WEERSZIJDEN VAN DE BRODERIE-PARTERRE ACHTER HET HUIS. Twee 17de-eeuwse monumentale kelkvormige zandstenen vazen met deksels. De hals van de vazen vertoont aan weerszijden een door guirlandes verbonden herte- en zwijnskop (westzijde) en een os- en zwijnskop (oostzijde), waaronder jachtattributen en draperieen. De vazen zijn op een monumentale vierkante zandstenen sokkel met geprofileerde afdekplaat en geprofileerd voetstuk geplaatst. De sokkel zwenkt boogsgewijs naar onderen uit. Vazen en sokkels zijn aan weerszijden van de taxus-broderie achter het huis opgesteld.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen