Markelo C 2362
Bij Weldammerlaan 5, 7475 MJ te Markelo

Omschrijving

NOORDELIJKE MOESTUINMUUR. Rode bakstenen, deels door een ezelsrug bekroonde moestuinmuur uit ca. 1886, die de moestuin aan de noordzijde afsluit. Aan de buitenzijde wordt de muur door steunberen gestut. Aan de moestuin-zijde wordt de muur door een uitspringde lijst van strekken met eronder vooruitspringende en terugliggende koppen afgesloten. Halverwege wordt de muur door een doorgang onderbroken. Deze doorgang wordt aan weerszijden geflankeerd door een pijler, die wordt afgesloten door twee licht uitzwenkende haaks op elkaar staande blokken met zadeldak-vormig sluitstuk. Aan de westzijde, even terzijde van het rentmeestershuis, wordt de muur beëindigd door een aan de pijlers aan weerszijden van de doorgang identieke pijler.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen