Markelo C 2362
Weldammerlaan 5, 7475 MJ te Markelo

Omschrijving

WESTELIJKE MOESTUINMUUR. Rode bakstenen door een ezelsrug bekroonde moestuinmuur uit ca. 1886, die de moestuin aan de westzijde afsluit. Aan de buitenzijde wordt de muur door steunberen gestut. Aan de moestuin-zijde wordt de muur door een uitspringende lijst van strekken met eronder vooruitspringende en terugliggende koppen afgesloten. Halverwege wordt de muur door een pijler, die wordt afgesloten door twee licht uitzwenkende haaks op elkaar staande blokken met zadeldak-vormig sluitstuk, onderbroken. Aan de zuidzijde wordt de muur door een identieke pijler beëindigd.Ter hoogte van de stenen schuur bij het rentmeestershuis wordt de muur onderbroken door een doorgang met aan weerszijden een aan voornoemde pijlers identieke pijler. Even ten noorden van de doorgang gaat de muur haaks in westelijke richting om, om over te gaan in de zuidmuur van de stenen schuur bij het rentmeestershuis.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen