Markelo C 3614
Bij Prins Mauritslaan 1, 7475 NR te Markelo

Omschrijving

STENEN SCHUUR BIJ HETRENTMEESTERSHUIS. Rode bakstenen 19de-eeuwse stenen schuur onder met grijze pannen gedekt wolfsdak. De voorgevel vertoont een opmerkelijke indeling van aan weerszijden twee brede aan de bovenzijden afgeschuinde en in het midden twee smalle terugliggende verticale spaarvelden, die door een liseen van elkaar worden gescheiden. Aan de achtergevel een hierop gelijkende indeling met drie brede terugliggende spaarvelden, die door lisenen van elkaar gescheiden worden.

Centraal aan de voor(noord-)zijde de houten toegangsdeur met getoogd vier-ruits bovenlicht. Aan weerszijden een acht-ruitsvenster. Op de verdieping een venster met vier-ruitsindeling.

Aan de achterzijde centraal op de verdieping een rechthoekig dubbel luik en eronder een rond vensterkozijn, thans met een houten schot waarop een primitief uitgevoerde schildering van een roosvenster dichtgezet. Voorts aan deze zijde twee keldervensters met vier-ruitsindeling met diefijzers.

De westgevel is eveneens in terugliggende spaarvelden met lisenen ertussen geleed. Aan de linkerzijde een roosvenster en rechts hiervan een rechthoekige deur. Aan de rechterzijde eveneens een roosvenster. In het midden een naar voren springende aanbouw van recente datum, die voor de bescherming van ondergeschikte betekenis is.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K)