Markelo C 3373
Prins Mauritslaan 1 TRAF, 7475 NR te Markelo

Omschrijving

ELECTRICITEITS-HUISJE. Rode bakstenen electriciteits-huisje op rechthoekige grondslag. Het huisje, dat uit het begin van de 20ste eeuw dateert, vertoont een omgaande horizontale gemetselde band, die aan de oost- en westgevel door twee getoogde blindnissen met strekken en aan de zuidzijde door de entree (van recente datum) wordt onderbroken. De gevels worden afgesloten door een kroonlijst, bestaande uit een ornamentele band van vooruitspringende staande en liggende koppen. Aan de hoeken zijn de gevels boven de kroonlijst tot rechthoekige quasi-hoektorentjes met rechte afdekplaat opgetrokken.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie Nutsbedrijf Nutshuisje