Markelo C 1513
Bij Diepenheimseweg 114, 7475 MN te Markelo

Omschrijving

PIJLERS EN BORSTWERINGEN BIJ HET RENTMEESTERSKANTOOR. Twee hardstenen grofgehakte pijlers met aan de noordzijde een gebogen en aan de zuidzijde in enkele flauwe bochten verlopende eveneens grofgehakte lage hardstenen borstwering. Aan de voor(oost-)zijde van de noordelijke pijler eveneens een borstwering, die in een rechte lijn tot de brug over de aan de westzijde van de Diepenheimseweg verlopende sloot reikt. De pijlers en borstweringen, die aan de oprit van de rentmeesterswoning zijn gelegen, zijn vrijwel identiek aan de pijlers en borstweringen aan de oprijlaan en zijn wellicht eveneens door de tuinarchitect Hugo Poortman ontworpen. De pijlers en borstweringen dateren uit het einde der 19de eeuw.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen