Bij Kerkhoflaan 4, 7251 JW te Vorden

GRAFKELDER VAN HUIS VORDEN 1902.

Rechthoekig bakstenen grafkelder met vier pilasters en vier steunberen (op elke hoek een pilaster, aan elke lange zijde twee steunberen) op cementen basementen met uitgemetselde blokken; zadeldak met leien gedekt, natuurstenen geprofileerd fronton met in het middenveld het opschrift in hoofdletters en van het jaartal 1902 de cijfers 19 respectievelijk 02 in de hoeken; sobere achtergevel; de pilasters van de voorgevel dragen natuurstenen bollen; dubbele ijzeren deur in rondboogomlijsting; eenvoudig smeedijzeren hekwerk met bakstenen voeting en daarin hardstenen steunblokken.

Binnen het hekwerk enige rododendrons.

Uit 1902 daterende grafkelder van huis Vorden van cultuur-, architectuurhistorisch, en typologisch belang als rijksmonument.

GRAFKELDER VAN HUIS HACKFORT.

Grafkelder met aarde, gras en klimop bedekt en aan de voorzijde (verticaal) het grafteken voor Hackfort; eenvoudig smeedijzeren hek op bakstenen voeting met hardstenen blokken waarin de hekpijlers.

Grafkelder met grafteken van huis Hackfort van cultuurhistorisch en typologisch belang als rijksmonument.

GRAFKELDER VAN HUIS DE WILDENBORCH.

Grafkelder met aarde en gras bedekt en daarin de liggende zerk voor mr. A.C.W. Staring van den Wildenborch c.s.; eenvoudig smeedijzeren hekwerk op bakstenen voeting met een klein aantal hardstenen steunblokken.

Grafkelder met grafteken van huis De Wildenborch van cultuurhistorisch en typologisch belang als rijksmonument.

GRAFKELDER VAN HUIS DE WIERSSE (FAMILIE VAN HEECKEREN).

Grafkelder met aarde, gras, heide en klimop bedekt, en daarin aan de voorzijde (verticaal) het grafteken van Van Heeckeren van De Wiersse; eenvoudig smeedijzeren hekwerk op bakstenen voeting en met hardstenen steunblokken.

Grafkelder met grafteken van huis De Wiersse (familie Van Heeckeren) van cultuurhistorisch en typologisch belang als rijksmonument.

GRAFKELDER VAN HUIS DE WIERSSE (FAMILIE VAN LIMBURG STIRUM).

Grafkelder met aarde, klimop en maagdenpalm bedekt, en daarin aan de voorzijde (verticaal) het grafteken met daarop het opschrift "Rustoord Van Limburg Stirum", en aan de achterzijde een hardstenen kruis met daarop de tekst "Komt tot mij allen die vermoeid en belast zijn en ik zal U rust geven"; eenvoudige smeedijzeren hekwerk op bakstenen voeting en natuurstenen steunblokken.

Grafkelder met grafteken van huis De Wiersse (familie Van Limburg Stirum) van cultuurhistorisch en typologisch belang als rijksmonument.

GRAFKELDER VAN HUIS DEN BRAMEL.

Grafkelder met aarde en gras bedekt, en daarin aan de voorzijde (verticaal) het grafteken van Storm van 's Gravesande; eenvoudig hekwerk op bakstenen voeting met natuurstenen steunblokken.

Grafkelder met grafteken van huis Den Bramel van cultuurhistorisch en typologisch belang als rijksmonument.

GRAFKELDER VAN HUIS HET ENSERINK.

Grafkelder met liggende zerk voor mr. Frank Karel van Lennep 1865-1928; aan de bovenzijde segmentvormig opzetstuk waarin familiewapen; aldaar tevens een Iers kruis; bij het graf enkele rododendrons; eenvoudig hekwerk op bakstenen voeting en natuurstenen steunblokken.

Grafkelder van huis Het Enserink van cultuurhistorisch en typologisch belang als rijksmonument.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Grafkelder