Vlissingen E 2800
Plein Vierwinden 4, 4381 HH te Vlissingen

Omschrijving

Pand met in schoon metselwerk uitgevoerde trapgevel met topbekroning, de treden afgedekt met natuurstenen platen. Op de beganegrond een ook in de naastgelegen panden doorlopende puibalk met daaronder een 9- ruits- en een 6-ruits schuifvenster en een deur met bovenlicht, gelijk aan die van de beide buurpanden. Twee houten kruiskozijnen op de verdieping en een op zolder, alle met 4-ruits roedenverdelingen, bekroond door accolade-boogjes met ruit. De zij- en achtergevel zijn sober uitgevoerd en kennen vele vensters met kleine roedenverdeling.

Het pand, dat zich voorheen bevond op het adres Kolveniersstraat 38, werd na een op 8 mei 1968 verleende sloopvergunning naar de huidige locatie verplaatst. In de oorspronkelijke situatie was het pand gepleisterd, de topgevel afgerond en bezat het 12- en 9-ruitsschuif- vensters.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)