Groningen I 4695
Tegenover Ubbo Emmiussingel 19, 9711 BB te Groningen

Omschrijving

Inleiding SIERVAAS, vrijstaand gesitueerd in de middenberm van de Ubbo Emmiussingel, vervaardigd in circa 1885 met een vormgeving in Empire-stijl. Omschrijving De vaas is vervaardigd van zink en geplaatst op een met cement bepleisterde bakstenen sokkel van anderhalve meter hoog. Rondom de bovenzijde van de vaas is een rondboogfries aangebracht. De vaas bezit twee hengsels in bladvorm met ringen, die met een reliëf zijn bewerkt. Waardering SIERVAAS, staande in de middenberm van de Ubbo Emmiussingel, van algemeen belang vanwege haar schoonheid en zeldzaamheid en als karakteristiek voorbeeld van straatmeubilair een waardevol onderdeel van de inrichting van de openbare ruimte van de Ubbo Emmiussingel en als zodanig een belangrijk element in de hoogwaardige structuur van de singelreeks langs de zuidzijde van de binenstad van Groningen.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Straatmeubilair