492353 - 't Nijenhuis
Bij 't Nijenhuis 6, 8131 RD te Wijhe

Omschrijving

HOOFDINRIJHEK. Op de as van het huis aan de Berkenallee gelegen hoofdinrijhek, bestaande uit een dubbel smeedijzeren hek met lansvormige spijlen, onderbroken door een band van in elkaar gevlochten punt-ovalen (thans blauw geschilderd) en geflankeerd door 2 vierkante bakstenen pijlers op hardstenen voeting en met hardstenen geprofileerde vierkante dekplaat. Aan weerszijden een waaiervormig smeedijzeren vleugelstuk. De pijlers worden bekroond door een heraldische leeuw. De leeuwen tonen beide een schild met tekst: links "HUIZE" en rechts "NYENHUIS". Het hek dateert uit de tweede helft van de 19e eeuw.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen