492353 - 't Nijenhuis
Bij 't Nijenhuis 6, 8131 RD te Wijhe

Omschrijving

SCHUUR. Een lage, deels rode bakstenen en deels houten 19e-eeuwse schuur op een rechthoekige plattegrond onder een met "oudhollandse" pannen gedekt zadeldak, ten zuidwesten van de portierswoning gelegen. De noordelijke kopgevel bestaat uit twee grote, houten naar buiten draaiende deuren. De top van deze gevel is van een verticaal gepotdekselde houten beschot voorzien. De westgevel heeft ongeveer halverwege een klein getoogd vier ruitsvenster onder een getoogde strek. De oostgevel heeft op dezelfde plaats een identiek venstertje, met rechts ernaast een houten deur. Het achterste (zuidelijke) kwartgedeelte van de schuur bestaat uit houten gepotdekseld beschot op een bakstenen plint.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.