492353 - 't Nijenhuis
Wijhe B 444
Bij 't Nijenhuis 10, 8131 RD te Wijhe

Omschrijving

VOLIERE. Rode bakstenen 19e-eeuwse voliere op rechthoekige grondslag onder met grijze pannen gedekt zadeldak met versierde daklijst aan de voor(noord-)zijde. De gevels zijn met een gele bakstenen strek opgesierd. De voliere werd in 1988 gerestaureerd.

De voorgevel vertoont centraal de toegangsdeur met driehoekig bovenlicht, met aan weerszijden een halfrond vier-ruitsvenster. In de topgevel drie vliegopeningen. In de linker gevel twee halfronde vensters als aan de voorzijde en ca. een-steens boven vloer-niveau vier getoogde openingen. In de rechter gevel twee deuren en in de achtergevel aan de linkerzijde op vloerniveau een getoogde opening.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen