492353 - 't Nijenhuis
Bij 't Nijenhuis 10, 8131 RD te Wijhe

Omschrijving

TUINHUIS. Op de as van het voormalige 'grand canal' aan de zuidzijde van de historische aanleg gelegen houten tuinhuis op halfronde grondslag, met open zijde naar het water gekeerd. Het tuinhuis, dat in oorsprong uit de 19e eeuw dateert, heeft een rieten puntdak met houten driehoekige met verticale delen beklede topgevel aan de voor(noord-)zijde. De koepel werd in 1988 geheel vernieuwd. De halfronde wand van het tuinhuis is met riet bekleed. Het tuinhuis vertegenwoordigt een grote ornamentele waarde als blikvanger in het gezicht over het voormalige 'grand canal' in de wandeling direct achter het kasteel.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen