492353 - 't Nijenhuis
't Nijenhuis 14, 8131 RD te Wijhe
't Nijenhuis 16, 8131 RD te Wijhe

Omschrijving

DUBBELE DIENSTWONING Rode bakstenen 19e- eeuwse dubbele dienstwoning (gerestaureerd in 1976) op rechthoekige grondslag, onder met grijze pannen gedekt schilddak, waarvan het oostelijke dakschild ten aanzien van de overige schilden verder naar onderen is doorgetrokken.

Beide woningen vertonen een gelijke spiegelbeeldige gevelindeling. Aan de voorzijde vier twee aan twee geplaatste 6-ruitsvensters en op de verdieping twee 4-ruitsdakkapellen met tympaan-bekroning. De entree's zijn respectievelijk naar achteren aan de noordelijke en zuidelijke zijgevels gelegen en bestaan uit een deur met meerruits bovenlicht. Ernaast een 6-ruitsvenster als aan de voorgevel en een klein 6-ruitsvenster met luik.

De woning is centraal aan de oostzijde van het rechthoekige weiland ten oosten van de oprijlaan gelegen.

De achter de woning gesitueerde dubbele schuur is voor de bescherming van ondergeschikte betekenis.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.