496004 - Boerderijcomplex
Scherpenisse E 582
Lenteplein 4, 4694 CT te Scherpenisse

Omschrijving

Dwarsdeelschuur, in 1935 in het verlengde aan de woning gebouwd, opgetrokken uit rode baksteen en voorzien van een bijzonder hoog zadeldak gedekt met rode tuile du nord. Aan de voorzijde groen geschilderde houten schuifdeuren. Aan de achterzijde gedeelde houten staldeuren en een aangebouwd bakstenen varkenshokje met lessenaarsdakje. De schuur is, als eerste in de gemeente, voorzien van een brandvrije zolder met betonnen vloeren en wanden. De schuur heeft een begane grond verdieping en een tweevoudig spant daarboven, waardoor een opmerkelijke hoogte is verkregen.

Waardering

De schuur is van belang als functioneel onderdeel van het boerderijcomplex. De schuur is bijzonder vanwege de brandvrije zolder en de grote hoogte van het pand.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)

Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Dwarsdeelschuur MRS-aanv.