496548 - Herenhuiscomplex
Zierikzee L 532
Wandeling 7, 4301 JT te Zierikzee

Omschrijving

Linker van drie herenhuizen, bestaand uit twee bouwlagen onder een plat dak. Het object heeft aan de achterzijde, tot aan de St. Joostmeet, een platte aanbouw (keuken), die samen met tuinmuren een binnenplaats omsluit.

De woning is vlak na de bouw aan de voorzijde uitgebreid met een erker, voorzien van bovenliggend balkon, en met een portaal bij de entree. Boven de originele houten paneeldeur bevinden zich glas-in-lood bovenlichten. De erker is voorzien van enkelvoudige schuiframen met glas-in-lood bovenramen. De balkondeuren op de erker (melkmeid-vormige vleugeldeuren) zijn voorzien van zij- en bovenlichten en rolluiken.

De kalkzandstenen achtergevel heeft op de begane grond een serre en daarboven gekoppelde, getoogde T-vensters met glas-in-lood bovenramen en een T-venster.

In het interieur zijn nog veel originele zaken uit de bouwtijd aanwezig zoals ondermeer stucwerk plafonds in portaal, gangdelen en kamers en suite. In portaal en gangdelen betegelde borstweringen en tussendeuren met glasruit en glas-in-lood zij- en/of bovenlichten.

De kamers en suite zijn ondermeer voorzien van houten schuifdeuren.

Zowel exterieur als interieur van waarde (zie complexgegevens).