496548 - Herenhuiscomplex
Zierikzee L 531
Wandeling 8, 4301 JT te Zierikzee

Omschrijving

Middelste en hoogste van drie herenhuizen. Het pand is gedurende enige tijd als bankgebouw in gebruik geweest.

De woning bestaat uit twee bouwlagen en een kapverdieping. De houten vensters op de begane grond zijn voorzien van glas-in-lood bovenramen; die op de verdieping van bovenramen met roedeverdeling. Het balkon op de eerste verdieping bestond in oorsprong slechts uit het middendeel en is vlak na de bouw verbreed. Het kleine balkon op de tweede verdieping is bereikbaar via versoberde houten vleugeldeuren.

In het interieur zijn enkele noemenswaardige zaken uit de bouwtijd aanwezig, zoals ondermeer het trappenhuis tussen de eerste verdieping en de zolder en enkele sobere stucplafonds.

Waardering

Met name exterieur van belang; het object is van belang als onderdeel van het complex (zie complexgegevens).

Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Herenhuis MRS-aanv.