Brouwershaven K 119
Molenweg 3, 4315 CE te Dreischor

Inleiding

Forse Boerenschuur, in 1906 gebouwd in verlengde van bestaande 18e eeuwse boerderijwoning (al Rijksmonument).

Omschrijving

Rode bakstenen schuur met gele bakstenen ontlastingsbogen. Langsgevel aan voorzijde voorzien van een ingebroken mendeurstel; getoogde, groene, gedeelde staldeuren; dubbele deur onder dubbel getoogd bovenlicht voorzien van bouwjaar; getoogde houten schuurraampjes; houten oogstluik. In kopgevel eveneens houten oogstluiken. De langsgevel aan de achterzijde is opgebouwd uit gepotdekselde houten delen en voorzien van twee stel zwarte houten mendeuren met klinket en bovenluikje; diverse luiken.

De schuur bezit een eenzijdig afgewolfd zadeldak gedekt met rode holle pannen. Het dakoverstek aan het wolfseind is voorzien van gedecoreerde neerhangende elementen.

Waardering

Forse schuur, van belang als vernieuwd onderdeel bij oudere herenhoeve. Van architectuurhistorische waarde vanwege hoofdvorm en gave detaillering.

Beeldbepalend gesitueerd aan oostelijke dorpsentree.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)