Dubbeldam A 7683
Dubbeldam A 7959
Dordwijklaan 4, 3319 AD te Dordrecht
Dordwijklaan 4 A, 3319 AD te Dordrecht

Omschrijving onderdeel 6

TUINMANSWONING. In oorsprong gebouwd in 1861, naar ontwerp van C. Eggink, met een bouwlaag in ambachtelijk-traditionele bouwtrant als dwarspand, doch aan de zuidwestzijde aan het eind van de 19de eeuw met een verdieping verhoogd onder pannen zadeldak tussen trapgevels (a- symmetrisch aan de noordoostzijde). Het lage noordelijke deel (met kelder) heeft een pannen zadeldak tegen een puntgevel. Het in ijsselsteen opgetrokken pand bevat aan drie zijden vier- en zesruitsvensters, deels met schuifvensters en deels met stolpramen en deels nog met luiken, alsmede sierankers. Hierbij heeft het noordelijk deel een zesruitsschuifvenster in de noordwestgevel, een deur met bovenlicht links en een lagere deur met bovenlicht rechts; het hogere deel telt drie venster-assen in de NW-gevel en heeft in het midden een dakkapel met trapgevel.

N.B. De latere aanbouw aan de zuidoostzijde valt niet onder de bescherming.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K)