Dubbeldam A 8289
Dordrecht, Tentbrug Dordwijklaan, Dubbeldam

Omschrijving onderdeel 14

TENTBRUG. In rustieke trant opgetrokken, overdekte voetbrug (in oorsprong aan beide zijden opengehouden en uitgevoerd naar ontwerp van C. Eggink uit circa 1856) met rustieke balustrade aan de oostzijde, op met rondhouten stammetjes beklede landhoofden. Het - vernieuwde en thans met bitumen beklede - lessenaarsdak rust op een raamwerk van rondhouten staanders met zijtakken en een open borstwering met diagonaal geplaatste rustieke takken. De westzijde van de brug was oospronkelijk in vergelijkbare trant uitgevoerd. Het planken brugdek vertoont twee flauwe knikken.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Brug(L)