Dubbeldam A 8289
Dordrecht, Bloemenbrug Dordwijklaan, Dubbeldam

Omschrijving onderdeel 15

BLOEMENBRUG. In oorsprong naar ontwerp van C. Eggink uitgevoerde, gebogen voetbrug uit circa 1856-57 met troggewelven op gecementeerde bakstenen landhoofden met smeedijzeren randbalken.

Langs de zuidzijde van de brug resteren nog vijf van de zes ruitvormige bloembakken, waaraan de brug haar naam ontleent. Vanuit het midden naar de uiteinden hebben de bloembakken langere ruitvormen, hetgeen de wandeling over de brug een ruimtelijk-dynamisch effect geeft. Tussen de bloembakken zijn plantvakken aangebracht met gecementeerde bakstenen lijsten. In oorsprong bevatte ook de noordzijde van de brug dergelijke bloembakken en plantvakken.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Brug(L)