498824 - Schoolgebouw Eenigenburg
Sint Maarten E 1222
Bij Surmerhuizerweg 11, 1744 JB te Sint Maarten

Omschrijving

Het bakstenen TOILETGEBOUWTJE op rechthoekige grondslag is opgedeeld in drie hokjes. Aan de lange oostkant is het voorzien van een rondbogige opening in het midden, geflankeerd door twee rechthoekige openingen, te sluiten met opgeklampte deuren. In de flankerende hokjes bevinden zich opgemetselde dozen waarop een plank ligt met een gat erin. In het middelste hokje is een wasbakje aangebracht.

Waardering

Het toiletgebouwtje is als onderdeel van het complex van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische en typologische waarde. Tevens bezit het pand een ensemblewaarde in relatie tot het schoolgebouw.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Straatmeubilair Toiletgebouw