501503 - Stolpboerderij
Heerhugowaard P 3045
Heerhugowaard P 3046
Bij Jan Glijnisweg 27 A, 1703 RJ te Heerhugowaard

Inleiding

ERF van het boerderijcomplex Jan Glijnisweg 29. Onder het erf wordt verstaan het grondgebied rond de stolpboerderij Jan Glijnisweg 29 dat circa 70 meter breed is en circa 250 meter diep. De zuidzijde van het erf wordt begrensd door een sloot langs de Jan Glijnisweg, de west- en noordzijde door een afwateringssloot, de oostzijde gedeeltelijk door een afwateringssloot.

Omschrijving

De zuidelijke helft van het erf wordt door een lange oprijlaan van circa 100 meter lengte in tweeën gedeeld. Aan de westzijde van de oprijlaan is een dubbele rij loofbomen geplant, aan de oostzijde bevindt zich een sloot en een stuk weiland. De stolpboerderij staat aan het einde van de oprijlaan. Het noordelijke deel van het erf heeft een U-vormige windsingel met daartussen fruitbomen.

Waardering

Het erf is van algemeen belang als historisch functioneel onderdeel van het beschreven complex (zie complexwaardering).

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Erfinrichting