502471 - Station Scharwoude
Wester-Koggenland AE 350
Bij Stationsweg 4, 1634 EC te Scharwoude

Omschrijving

Klein voormalig TOILETGEBOUW met lampenberging op T-vormig grondplan en bestaande uit één bouwlaag onder samengestelde kap met rode kruispan. Het object heeft witgepleisterde muren en drie topgevels die net als bij het meer zuidwaarts gelegen stationsgebouw een combinatie vormen van een punt- en een trapgevel en die in de geveltoppen zijn voorzien van gedecoreerde muurankers. Het object heeft gladde gootlijsten. De (vernieuwde) vensters en deuren hebben en getoogde bovenzijde.

Waardering

Het voormalige toiletgebouw is van algemeen belang als historisch functioneel onderdeel van het beschreven complex (zie complexwaardering).

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Straatmeubilair Toiletgebouw