Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
504683
Complexnummer
504680 - Oud-Katholieke Kerk
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82968/62
Kadastrale aanduiding
Amsterdam U 7381
Ruysdaelstraat 37, 1071 XA te Amsterdam

Omschrijving

Omschrijving

Als PASTORIE bij de Oud-Katholieke Kerk ter linkerzijde (O) daarvan gebouwd bakstenen woonhuis op een rechthoekige plattegrond, met achterliggende in neo-renaissance-stijl vormgegeven tuin, bestaande uit drie bouwlagen: beganegrond, verdieping en een flauw risalerende kapverdieping onder een combinatie van tent- en zadeldak bedekt met rode pannen.

Twee vensterassen brede risaliet met puntgevel afgedekt met natuursteen waarin diepliggende vensters van gelijk formaat met schuiframen en kruisvormige bovenlichten. Hoekstenen aan weerszijden van de vensters.

Ingangstravee één vensteras breed met rechthoekige entree bereikbaar via een uit drie treden bestaande hardstenen stoep met sierijzeren hek op bakstenen plint. Rechthoekige eikehouten deur met terugliggend paneel waarin rechthoekig venster. Zesruits bovenlicht met glas-in-lood. Op de verdieping een in tweeën verdeeld venster met schuiframen en kruisvormig onderverdeelde bovenlichten. Veranda aan de achterzijde met bovenliggend balcon.

Waardering

Pastorie van cultuurhistorisch en typologischbelang alsook van belang als functioneel onderdeel van de Oud-Katholieke Kerk.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 504680. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Religieuze gebouwen Kerkelijke dienstwoning Pastorie(F)