Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
504695
Complexnummer
504680 - Oud-Katholieke Kerk
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82968/44
Kadastrale aanduiding
Amsterdam U 7381
Pieter Baststraat 3, 1071 TV te Amsterdam

Omschrijving

Omschrijving

Als SACRISTIE en 'LEERINGKAMER' bij de Oud-Katholieke Kerk aan de achterzijde (Z) daarvan opgetrokken bakstenen gebouw op eveneens bakstenen basement bestaande uit een onderkelderde beganegrond onder een plat dak met ajour gemetselde borstwering gedekt door een natuurstenen dekplaat met rondboogvormige bekroningen.

Rechtsgelegen inpandig en rondboogvormige portiek met natuurstenen aanzetstenen aan weerszijden van de boog. Boven de boog drie diepgelegen glas-in-lood vensters onderverdeeld door gemetselde posten op een natuurstenen plint. Boven de vensters hoek- en sluitstenen. Rechthoekige geprofileerde deur met dieper gelegen middenpaneel met rondboogvormig in drieën verdeeld glas-in-lood bovenlicht. Drie kruisvensters met schuiframen van gelijk formaat met kruisvormig onderverdeelde bovenlichten.

Waardering

Sacristie en 'leeringkamer' van typologisch belang alsook van belang als functioneel onderdeel van de Oud-Katholieke Kerk.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 504680. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Religieuze gebouwen Vanwege onderdelen kerk