Amsterdam U 9533
Brug nr. 453 Mid-Westelijk in Vondelpark nabij Rosarium, Zuid, Amsterdam

Omschrijving

Brug nr. 453 over het zich versmallende deel van de mid-westelijke waterpartij in het park, nabij het Rosarium. Smeedijzeren vaste brug, waarvan het dek is voorzien van houten delen, op smeedijzeren constructie, rustend aan iedere zijde op drie waterhoofden in de vorm van Korinthische zuilen onder korbelen. Gemetselde landhoofden waarop aan iedere zijde twee natuurstenen pylonen. De beide randliggers zijn in het midden voorzien van gietijzeren vrouwekoppen. Tussen de ijzeren sierbalustraden balusters met bolvormige bekroningen.

Waardering

Smeedijzeren brug van belang vanwege de typologische waarde alsmede van belang vanwege de ligging in het Vondelpark.