Amsterdam U 9533
Brug nr. 455 bij viersprong aan Noordzijde Vondelpark, Zuid, Amsterdam

Omschrijving

Brug nr. 455 over de zich versmallende westelijke waterpartij in het park in het verlengde van het pad naar de uitgang aan de Emmalaan bij een viersprong aan de noordzijde. Smeedijzeren vaste brug, waarvan dek voorzien van houten delen, met gemetselde landhoofden. Sierijzeren balustraden tussen ijzeren balusters afgedekt met geprofileerde houten leuningen. De balustraden lopen aan beide zijden door langs de walkant en worden gedragen door een natuurstenen plint.

Waardering

Smeedijzeren brug van belang vanwege de typologische waarde alsmede van belang vanwege de ligging in het Vondelpark.