Amsterdam U 8602
Bij Oranje Nassaulaan 10, 1075 AN te Amsterdam

Inleiding

Behorend bij (de op zichzelf niet te beschermen) villa aan Oranje Nassaulaan nr.10 een TUINHUIS in Amsterdamse School-stijl van C.J. Blaauw ten behoeve van A. von Saher Crone uit 1925, gelegen in de punt van de achtertuin aan de Koningslaan.

Omschrijving

Stenen - deels gepotdekseld - tuinhuis op driehoekige grondslag met deels open ruimte onder afdak steunend op houten kolommen gebouwd tegen een gemetselde afscheidingsmuur van de achtertuin. Tuinhuis voorzien van zadeldak met leien. Het hout is geschilderd in een gele en donkergroene tint.

Waardering

Tuinhuis van architectuurhistorisch belang vanwege fraai gedetailleerde vormgeving en kleurstelling in Amsterdamse School-stijl en vanwege de ligging in het enige in Amsterdam gerealiseerde villapark.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinhuis