's-Gravenhage AG 3181
's-Gravenhage AG 3184
Johan van Oldenbarneveltlaan 121, 2582 NM te 's-Gravenhage
Johan van Oldenbarneveltlaan 123, 2582 NM te 's-Gravenhage

Omschrijving

De hoekwoningen (Johan van Oldebarndeveldtlaan 121 en 123) hebben een voorgevel (Z) ter breedte van vier vensterassen, verdeeld over een risalerende middenpartij ter breedte van twee vensterassen, met links en rechts daarvan een terugliggend geveldeel ter breedte van één vensteras. De drie buitenste vensterassen bevatten een venster, de binnenste een terugliggende en onder luifel geplaatste entree. De verdieping heeft een breedte van vijf vensterassen: de buitenste bevat een terugliggende balkondeur die toe gang geeft tot een balkon, de twee middelste (in het risalerend geveldeel) bevatten een eenvoudig rechthoekig staand venster, de twee binnenste assen (boven de entree) bevatten een klein liggend venster.

De achtergevels (N) hebben een breedte van zes vensterassen, van buiten naar binnen verdeeld over een terugliggend geveldeel ter breedte van vier vierkante vensters en een iets risalerend geveldeel (waarachter zich de keuken bevindt) ter breedte van twee staande vensters. De verdieping heeft een breedte va n drie vensterassen: in het risalerend geveldeel (boven de keuken) bevindt zich een vensteras met een eenvoudig staand venster, het terugliggende geveldeel heeft een balkon over de gehele breedte en bevat twee vensterassen, waarvan één met een venster en één met een balkondeur.

De zijgevels (de O-zijde van huisnr. 121 en de W-zijde van huisnr. 123) hebben op de begane grond een breedte van acht vensterassen, waarvan de meest noordelijke een tuindeur bevatten, de overige een rechthoekig staand venster (waar van sommige voorzien van boven- en/of zijlichten). De verdieping heeft een risalerend geveldeel ter breedte van vier vensterassen, en twee terugliggende geveldelen, waar zich balkons bevinden waarop balkondeuren en vensters uitkomen.

In het interieur zijn de vertrekken gegroepeerd om een centraal geplaatste hal met trappenhuis, met eenvoudig gesneden houten trapbalustrade en in het dak bevond zich van oorsprong een lichtkoepel met decoratief glas-in-loodraam in de tinten beige-lila en melkglas. De vertrekk en hebben veelal twee uitgangen, één naar het trappenhuis en één naar buiten (tuin of balkon). In de interieurs bevinden zich nog verschillende overige oorspronkelijke detailleringen, waaronder houten paneeldeuren en strak geprofileerde deur- en vensterarchitraven en deklijsten. In huisnr. 121 bevinden zich nog diverse dubbele deuren met glas-in-loodpanelen (eveneens in de tinten beige-lila-melkglas) rondom de centrale hal.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)

Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K)