506293 - Algemene Begraafplaats Crooswijk
Rotterdam R 4706
Bij Crooswijksebocht 31, 3034 NC te Rotterdam

Omschrijving (voormalig) lijkenhuisje.

(Voormalig) BAARHUISJE in chalet-stijl, gebouwd circa 1899. Eén bouwlaag opgetrokken op een rechthoekige plattegrond met wit geschilderde houten vakwerkconstructie gevuld met rode baksteen op een hardstenen plint en met een overstekend zadeldak met geprofileerde houten bakgoot. Aan de zuidelijke kopgevel in het midden een dubbele houten deur met daarboven een drieledig bovenlicht.

Waardering:

(Oorspronkelijk) baarhuisje in chalet-stijl van belang als historisch-functioneel complexonderdeel van de Algemene Begraafplaats Crooswijk.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Baarhuisje Algemene begraafplaats Voormalig Baarhuisje

1899
1899

Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Mausoleum Feitelijke baarhuisje (soms gefeekt door verpl. keus)

Onbekend, ?. ; Stad Rotterdam II