506293 - Algemene Begraafplaats Crooswijk
Rotterdam R 6906
Bij Crooswijksebocht 31, 3034 NC te Rotterdam

Omschrijving grafheuvel met kwadrant en rotonde.

In de jaren dertig van de negentiende eeuw aangelegde, prominent achter het neo-classicistische poortgebouw van de Algemene Begraafplaats Crooswijk gesitueerde graf heuvel, te bereiken via een brede trap, bestaande uit een kwadrant van twee rijen natuurstenen grafzerken en binnen het kwadrant een rotonde met een enkele rij concentrische natuurstenen grafzerken. In en om de rotonde ligt grind en er staan bomen in een cirkelvorm rond de rotonde (en oorspronkelijk ook één boom in het midden). Op sommige grafzerken bevinden zich ijzeren hekwerken en gebeeldhouwde grafmonumenten. Rondom het kwadrant een (rode) bakstenen muur met een hardstenen afdeklijst.

Waardering:

Kwadrant en rotonde met grafzerken van algemeen belang wegens architectuur-, cultuur- en funerair-historische waarde en als oorspronkelijke onderdeel van de Algemene Begraafplaats Crooswijk.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Grafheuvel Algemene begraafplaats grafheuvel

Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Landschapspark Grafheuvel

Landschapsstijl