506414 - Libanon Lyceum
Kralingen G 6408
Bij Cederstraat 5, 3061 HV te Rotterdam

Omschrijving Botanische tuin, Cederstraat.

Omschrijving:

De BOTANISCHE TUIN, deel uitmakend van het complex Libanon Lyceum, 5500 m2 groot, met een L-vormig grondplan, gelegen tussen de Kralingse Plaslaan en de Cederstraat. Hier bevindt zich een monumentaal smeedijzeren toegangshek tussen stenen pijlers.

De tuin-aanleg is geometrisch van opzet, gedeeltelijk onderbroken door een gebogen pad. In het midden van de as van het diepe tuindeel een halfronde vijver. De tuin wordt aan de noordzijde begrensd door een rechthoekige kruidentuin. Voorts bevat de tuin een kleine broeikas en een houten zadenhuisje.

De botanische collectie bestaat uit ruim 1200 soorten planten, heesters en bomen die voornamelijk tot de gematigde klimaatzone behoren.

Waardering:

Tuin-aanleg met geometrisch padenstelsel, waterpartij en beplanting van tuin-architectuurhistorisch belang, alsook van belang als oorspronkelijk functioneel onderdeel van het complex Libanon Lyceum.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Hortus botanische tuin behorend bij het Libanon Lyceum

Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Heemtuin botanische tuin

Heemtuinstijl