506414 - Libanon Lyceum
Kralingen G 6359
Ramlehweg 6, 3061 JX te Rotterdam

Omschrijving portiersloge Ramlehweg.

Omschrijving:

Uit één bouwlaag en een kapverdieping bestaande PORTIERSLOGE, deel uitmakend van het complex Libanon Lyceum in Traditionalistische trant naar ontwerp van M.J. Granpré Molière (1913) gelegen aan de zijde van de Taxusstraat, met een gemetselde muur in verbinding staand met het hoofdgebouw.

De loge is op een rechthoekige plattegrond opgetrokken onder een met leien bedekt zadeldak en heeft conform de school houten kozijnen en natuurstenen dorpels, sluitstenen, plint en stoep. De ingang, een eenvoudige houten deur, bevindt zich aan het achterterrein van de school.

Aan de straatzijde heeft het gebouwtje een groot drieledig venster met kleine roedenverdeling. In de puntgevel van de verdieping bevindt zich een klein rond venster.

Portiersloge van belang als historisch functioneel onderdeel van het complex Libanon Lyceum.

Ja Cultuur, gezondheid en wetenschap Onderwijs en wetenschap Schoolgebouw Openbare school Feitelijk is het object een portiersloge

Cultuur, gezondheid en wetenschap Onderwijs en wetenschap Lyceum portiersloge

In Nieuw traditionalistische trant