Kralingen G 4307
Mecklenburglaan 47, 3061 BD te Rotterdam

Omschrijving congiergewoning.

Omschrijving:

CONGIERGEWONING behorend bij het complex van de Meisjes HBS uit 1919-1921, gesitueerd aan de noordwestelijke hoek van de school en opgetrokken op een rechthoekige plattegrond, omvat één bouwlaag en een kapverdieping onder een zadeldak met uitstekende topgevel met drie vierkante vensters aan de voorzijde. Op de begane grond links een drieledig groot venster met natuurstenen waterdorpel. Rechts hiervan een houten voordeur met bovenlicht met weer rechts een smal klein schuifraam met roedenverdeling. Geheel rechts, net boven de geprofileerde houten dakgoot, is de hoek van de woning doorgetrokken in de vorm van een bakstenen pijler met natuurstenen kogel. Materiaalgebruik zoals beschreven onder monumentnummer 506420.

Waardering:

Congiergewoning van algemeen belang als historisch functioneel onderdeel van de voormalige meisjes HBS, alsmede vanwege de architectuurhistorische en stedebouwkundige waarde.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K) Conciërgewoning congiergewoning

Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Eengezinshuis congiergewoning behorend bij Meisjes HBS