Kralingen D 7882
Kralingen D 7881
Vijverlaan 71 k2, 3062 HJ te Rotterdam
Vijverlaan 71 k3, 3062 HJ te Rotterdam

Omschrijving villa's Walküre en Wotan:

Vrijstaande DUBBELE VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1906), deel uitmakend van het complex Wagnerhof en gelegen aan de noordelijke zijde van de niet-openbare ontsluitingsweg van de Wagnerhof. Bovenaan de voorgevels staan de namen "Walküre" (linkerpand) en "Wotan" (rechterpand). De ingangen bevinden zich in de zijgevels. Villa "Walküre" heeft aan de voorgevel een erker met daarboven een balkon.

Voor het overige gelden dezelfde kenmerken als beschreven in de complex-omschrijving WAGNERHOF onder monumentnummer 506430.

NB Bij villa Wotan zijn praktisch alle oorspronkelijke vensterpartijen vervangen door grote ongelede rechthoekige ramen. Ook het balkon, boven de erker aan de voorgevel is verdwenen.

Waardering:

Dubbele villa als onderdeel van de Wagnerhof van algemeen belang wegens architectuurhistorische, stedebouwkundige en cultuurhistorische waarde alsook ensmeblewaarde.

Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Villa Type dubbele villa

in sobere vorm