Kralingen D 7852
Kralingen D 7853
Vijverlaan 71 k7, 3062 HJ te Rotterdam
Vijverlaan 71 k8, 3062 HJ te Rotterdam

Omschrijving villa's Tristan en Isolde:

Vrijstaande DUBBELE VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1906), deel uitmakend van het complex Wagnerhof en gesitueerd op de westelijke oever van de kleine vijver, tussen de vrijstaande villa's "Rienzi" (links) en "Parsifal" (rechts). Op de voorgevel staan de namen "Tristan" (linkerpand) en "Isolde" (rechterpand). Aan de voorzijde bevinden zich op de begane grond erkers met daarboven balkons. Recht hierboven is in de dakkap een lage, brede dakkapel opgenomen. Onder deze dakkapellen loopt de dakkap langer door en steekt ver uit, gedragen door drie houten gedecoreerde sleutelstukken. Hierdoor worden afdaken boven de balkons gecreëerd. Aan de zijgevels zijn houten serres met lessenaardak aangebouwd.

Voor het overige gelden dezelfde kenmerken als beschreven in de complex-omschrijving WAGNERHOF onder monumentnummer 506430.

Waardering:

Dubbele villa als onderdeel van de Wagnerhof van algemeen belang wegens architectuurhistorische, stedebouwkundige en cultuurhistorische waarde alsook ensemblewaarde.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Woonhuis woonhuizen

Woningen en woningbouwcomplexen Woonhuis(K) Villa in geschakelde vorm