Kralingen D 7854
Vijverlaan 71 k9, 3062 HJ te Rotterdam

Omschrijving villa Rienzi:

Meest zuidelijke vrijstaande VILLA van het complex WAGNERHOF gebouwd in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1906) met naamaanduiding "Rienzi" op de voorgevel. Hier bevindt zich op de begane grond een erker, terwijl de zuidelijke gevel een serre met daarop een balkon kent. De noordoostelijke hoek van de villa is afgerond. In de noordelijke zijgevel bevindt zich de ingang en op het dak een dakkapel waarvoor de gepleisterde gevel is doorgetrokken in de vorm van twee pilasters waartussen een getoogd middendeel.

Voor het overige gelden dezelfde kenmerken als beschreven in de complex-omschrijving WAGNERHOF onder monumentnummer 506430.

Waardering:

Villa als onderdeel van de Wagnerhof van algemeen belang wegens architectuurhistorische, stedebouwkundige en cultuurhistorische waarde alsook ensemblewaarde.

in sobere vorm

Teeffelen, J. van ; Stad Rotterdam II