506445 - Herman Dijkstra
Midwolda M 146
BY Reinste Abdenaweg 1, Midwolda

Omschrijving complexonderdeel 3

WAGENSCHUUR, daterend van omstreeks 1858, opgetrokken uit rode baksteen op rechthoekige plattegrond en gedekt door een zadeldak met blauwe Hollandse pannen. De noord- en zuidgevel met windveren; de vermoedelijk aan het begin van de 20ste eeuw aangepaste zuidgevel met gesneden windveren en beschoten top. De overige gevels hebben uitgespaarde gevelvelden. In de zuidgevel twee dubbele schuurdeuren en een toegangsdeur; alle van hout en opgeklampt, waarbij de planke n door middel van een schaarlas met elkaar zijn verbonden. In de noordgevel twee rechthoekige bene- denvensters met houten roosters; in de topgevel twee duivega- ten.

Wagenschuur van algemeen belang:

- wegens de ouderdom;