Halsteren C 8188
Kruisberg 1, 4661 RK te Halsteren

Omschrijving

De gepotdekselde langsdeelschuur met rieten schilddak heeft een nieuwe bakstenen muur met hoge inrijdeuren en een bakstenen voet aan het erf. De achterkant heeft slechts twee ijzeren stalraampjes. Alle deuren zijn opgeklampte deuren. Aan de voorkant liggen twee lage, een hoge en twee deelbare deuren voor respectievelijk de varkens, koeien en paarden. Aanliggend een mestvaalt. Inwendig bezit de schuur driemaal een gaaf driebeukig ankerbalkgebint met ondersteunende middenstijl in de hoofdbeuk, waarop een schaargebint met spant en balk. Het gebint van de middenbeuk wordt geschoord door een halfgebint met -spant.

Het bijgebouw is opgetrokken uit machinale baksteen en heeft een zadeldak met kruispannen tussen tuitgevels met vlechtingen. De naar het erf gerichte lange zijde heeft hoge dubbele opgeklampte deuren.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)