Graft-De Rijp F 537
Graft-De Rijp F 563
Graft-De Rijp F 828
Bij Noordeinde 16, 1485 EV te Noordeinde

Inleiding

BRUG die de verbinding vormt tussen het perceel waarop de voormalige pastorie van de Doopsgezinde Vermaning is gelegen en de evenwijdig aan de sloot lopende weg. De brug is gesitueerd aan de westzijde van het perceel, in het midden.

Omschrijving

De brug over de wegsloot bestaat uit twee betonnen landhoofden die over de sloot met elkaar zijn verbonden door een samenstelsel van houten planken. Hierop zijn aan de buitenzijden onder een schuine hoek twee relingen geplaatst, opgebouwd uit houten stijlen en twee rijen ijzeren regels.

Waardering

De brug is van algemeen belang uit cultuur- en architectuurhistorisch oogpunt als historisch-functioneel onderdeel van het pastorie-complex.