Graft-De Rijp F 563
Bij Noordeinde 16, 1485 EV te Noordeinde

SCHUUR, in 1881 gebouwd ten zuidoosten van de voormalige pastorie van de Doopsgezinde Vermaning.

N.B. De uitbreiding aan de zuidzijde van de schuur valt niet onder de bescherming

Omschrijving

De schuur bestaat uit één bouwlaag, opgetrokken uit staande houten delen (messing en groef), onder zadeldak met grijze Hollandse pannen. De geveltoppen aan de west- en oostzijde hebben witgeverfde windveren. De schuur heeft aan de noordzijde een houten goot op klossen en een enkele ingang met boven- en benedendeur, aan de westzijde een negenruits raam en een vierruits raam daarboven in de geveltop, aan de oostzijde een negenruits raam en een hooiluik in de geveltop.

Waardering

De houten schuur is van algemeen belang uit cultuur- en architectuurhistorisch oogpunt als historisch-functioneel onderdeel van het pastorie-complex.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Schuur (G)