Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
506496
Complexnummer
506485 - Title
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82696/91
Kadastrale aanduiding
Graft-De Rijp G 211
Bij Oostgraftdijk 44, 1487 MC te Oost-Graftdijk

Omschrijving

Omschrijving

De SCHUUR bevindt zich aan de noordwest zijde van het hooihuis en is gebouwd op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit houten delen (rabat) op bakstenen plint; aan de noordoost zijde is deze gecementeerd. De schuur bestaat uit één bouwlaag onder een zadeldak, waarvan de nok loodrecht staat op de noordwestgevel van het hooihuis, ter hoogte van de dakrand. De schuur is gedekt met rode en zwart geglazuurde rode Hollandse pannen. Het noordoostelijke dakvlak bevat een schoorsteen.

De noordoostgevel van de schuur heeft een drie-ruits raam en onder de dakrand een afwateringsplank op klossen; de noordwestgevel windveren en een makelaar; en de zuidwestgevel een twee-ruits raam met links daarvan een deuropening met niet-oorspronkelijke deur. De afwateringsplank onder de dakrand is aan deze zijde door een pvc-goot met regenpijp vervangen.

Waardering

De houten schuur is van algemeen belang uit architectuur- en cultuurhistorisch oogpunt als historisch-functioneel hoofdonderdeel van het hooihuisboerderij-complex.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 506485. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1900
1900
globaal

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing