De Bilt C 477
Bij Utrechtseweg 59, 3732 HA te De Bilt

Omschrijving

RONDE KAS. Laat 19de-eeuwse kas op rechthoekige grondslag en bakstenen borstwering met natuurstenen beëindiging. De kas wordt gedekt door een schildak met uitzalende schilden die in zijgevels overgaan. Het schilddak is opgebouwd uit een gietijzeren constructie waartussen kleine glasplaten in diverse tinten in onregelmatig patroon. De noordelijke voor- en zuidelijke achtergevel bestaan uit topgevels van glasplaatjes. In de voorgevel een dubbele houten deur met in de vleugels een 4-ruitsvenster. Op de zuidwesthoek van de kas een laag stookkamertje met een hoge ronde schoorsteen pijp van baksteen. In de kas is de met smeedijzeren voluten gesierde ijzeren dragende constructie duidelijk zichtbaar en er staan bakstenen tabletten in.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Kas(L)