De Bilt C 2270
De Bilt C 667
De Bilt C 475
De Bilt C 812
De Bilt B 2030
Bij Utrechtseweg 59, 3732 HA te De Bilt

Omschrijving

TOEGANGSHEK EN HEK RONDOM HALFRONDE WEIDE. Aan beide beginpunten van de halfronde laan voor het huis Vollenhoven bevindt zich een 19de-eeuws smeedijzeren toegangshek, bestaande uit twee eenvoudige smeedijzeren hekken waartussen twee draaibare vleugels waarin de woorden 'VOLLEN' en 'HOVEN'. Zowel de hekken als vleugels zijn opgebouwd uit spijlen en regels met halfronde elementen. Langs de halfronde weide staat een eveneens vroeg 20e-eeuws (thans) groen geschilderd eenvoudig hek van spijlen en regels. Voor het huis zijn de spijlen deels voorzien van een pijlpunt.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen