Bij Langbroekerweg 10, 3941 MT te Doorn

KAPEL.

Omstreeks 1815-1830 in opdracht van A.C.W. Munter gebouwde neogotische bakstenen kapel, op rechthoekige grondslag en grijs geschilderde plint, roomwit geschilderd. De kapel heeft een met grijze pannen gedekt, licht inzalend zadeldak. De voorgevel is voorzien van een ingangspartij boven een hardstenen stoepje met twee treden, bestaande uit een dubbele, halfrond beëindigde deur waarboven een spitsboogvormig bovenlicht met vorktracering. Aan weerszijden van de deur een pilaster met kapiteel waarop een pinakel met bolbekroning. In de topgevel drie kraagsteentjes waartussen geprofileerde stijlen die twee driepasbogen vormen waarboven een cirkel in pleister. Aan beide zijden van de voorgevel, evenals de achtergevel, een omgaand blokliseen. Linkerzijgevel: een spitsboogvormig venster voorzien van in 1952 vervangen glas-in-lood en persiennes. Rechterzijgevel: idem. Achtergevel: in de blinde topgevel een ronde lijst van stuc. De beide topgevels worden bekroond door een hardstenen bol. \r

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Bijgebouw