Voerendaal G 403
Voerendaal, Bij de Midweg

Inleiding

Drie KALKOVENS gebouwd in Kunradersteen en baksteen. De kalkoven is tegen een helling gesitueerd in het buitengebied van de gemeente Voerendaal.

Omschrijving

Kalkoven met drie ovenmonden. Het front is vervaardigd uit veldbrandsteen en gedeeltelijk Kunradersteen. De ovenmonden zijn opgevuld met kalksteen. Deze kalkoven is niet voorzien van steunberen.

Waardering

De kalkoven bezit cultuurhistorische waarden als bijzondere uitdrukking van een technische ontwikkeling. De kalkoven bezit architectuurhistorische waarden wegens de toepassing van Kunradersteen als bouwmateriaal. Ensemblewaarde ontleent deze kalkoven aan de situering in het glooiende landschap van de gemeente Voerendaal. De kalkoven is tenslotte van algemeen belang wegens de hoge functionele zeldzaamheid.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Industrie Ovengebouw Kalkoven