507216 - Pastorie en H. Hartbeeld Bunde
Bij Patronaatstraat 8, 6241 CP te Bunde

Inleiding

In een traditionele bouwstijl rond 1925 vervaardigd kunststenen HEILIG HARTBEELD. Het beeld is op een bakstenen sokkel geplaatst. Het Heilig Hartbeeld bevindt zich nabij de voormalige pastorietuin van de voormalige pastorie, nabij de Pletsstraat.

Omschrijving

Heilig Hartbeeld vervaardigd uit kunststeen en geplaatst op een bakstenen sokkel. In de sokkel enkele horizontale banden geglazuurde baksteen.

Waardering

Het Heilig Hartbeeld bezit cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een geestelijke en typologische ontwikkeling. Ensemblewaarde ontleent dit beeld aan de situering in de onmiddellijke nabijheid van de voormalige pastorie en parochiekerk van de Sint Agnesparochie van Bunde en daarmee van betekenis voor het aanzien van deze plaats. het Heilig Hartbeeld is van algemeen belang vanwege de gaafheid en de redelijke mate van zeldzaamheid.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Gedenkteken(D) Gedenkteken(D6) het betreft een Heilig Hart beeld

Voorwerpen op pleinen en dergelijke Gedenkteken(D) Standbeeld Het betreft een Heilig Hart beeld